4.000 de copii defavorizați, din Sectorul 6, au primit ghiozdane și rechizite. Darurile au fost oferite în cadrul unui eveniment organizat la Parohia Brâncuși din București, luni, 29 august, începând cu ora 10:00.

Elevii au fost selectaţi pe considerente sociale, fiind aflați în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASPC Sector 6) sau beneficiari de burse școlare sociale.

La eveniment au participat: Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6, Gabriela Schmutzer, Director General DGASPC Sector 6, Nicoleta Trăistaru, Inspector Școlar Învățământ Primar și reprezentanți ai World Vision România.

 „Protoieria, în misiunea sa de a oferi ajutor și alinare, sprijină, în parteneriat cu Primăria Sector 6,  categoriile defavorizate, vârstnicii și copiii, prin numeroase proiecte sociale. Pentru aceasta, le suntem recunoscători și le mulțumim. Astăzi, suntem bucuroși, deoarece împreună cu World Vision România, am venit în ajutorul a 4000 de copii, care vor avea posibilitatea să înceapă școala în condiții optime. Ne dorim să îi ajutăm și pe parcursul anului. De asemenea, darul oferit copiilor ucraineni reprezintă o alinare, deoarece sunt lipsiți de bucuria copilăriei și de casa părintească. Deși sunt departe de școlile lor, credem că îi putem sprijini în vederea susținerii unui act educațional de calitate. Le mulțumim partenerilor noștri și celor șase parohii din sector care au sprijinit financiar acțiunea de astăzi”, a declarat Pr. Costel Burlacu, Protoiereul Sectorului 6.

Protoieria Sector 6 s-a implicat în prevenirea și combaterea abandonului școlar, încă de la înființare, din anul 2014, ajungând la un număr total de aprox. 8.000 beneficiari.

Primarul Ciprian Ciucu: „Suntem preocupați ca fiecare dintre copiii noștri să înceapă școala pregătit”

Mai sunt câteva zile și începe școala. Cu toții, părinți, bunici, autorități, suntem preocupați ca fiecare dintre copiii noștri să înceapă școala pregătit. Mă bucur că Protoieria Sector 6, prin grija părintelui protopop Costel Burlacu, ca de fiecare dată, este alături de comunitate, de copii și sprijină educația. O comunitate puternică înseamnă o comunitate unită: Școala, Biserica, autoritățile locale în strânsă colaborare și implicate”, a declarat Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Copiii ucraineni care au primit ghiozdane și rechizite sunt în evidența World Vision România, dar și a DGASPC Sector 6. De la începutul conflictului din Ucraina, World Vision a sprijinit peste 150.000 de refugiaţi, majoritatea femei şi copii. În România, fundaţia a ajutat aproximativ 60.000 de refugiaţi.

Suntem bucuroși să fim parteneri în acest proiect care vizează în special copii ucraineni și în general copii aflați în risc de abandon școlar din cauza dificultăților financiare. Evenimentul de astăzi a fost posibil având în vedere rezultatele deosebite pe care le-am obținut prin deschiderea a două centre (Happy Bubble) destinate integrării în comunitate a refugiaților din Ucraina (mame și copii), unul la Parohia Brâncuși, altul la Parohia Înălțarea Domnului, ambele fiind subordonate Protoieriei Sector 6”, a declarat Mariana Arnăutu, Specialist Educație – World Vision România.  

În cadrul centrelor Happy Bubble, copiii au acces zilnic la servicii socio-educaţionale, consiliere pentru gestionarea traumelor, cursuri de limba română, activităţi specifice vârstei în vederea dezvoltării armonioase şi incluziunii sociale (ateliere de creaţie, terapie prin joc, interacţiune cu copii din comunităţile de români, excursii etc). Persoanele care doresc să se înscrie, o pot face prin intermediul adresei de email: [email protected] (cu menţionarea centrului pentru care optează) şi vor fi contactaţi de către coordonatorul centrului. Programul centrelor este între 8:00-13:00.

***

Protoieria Sector 6 este o unitate administrativă din cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Derulează mai multe proiecte sociale, precum: Cantina Sf. Mucenic Barnabas, Masa Bucuriei pe roți (pentru persoane nedeplasabile), centre de zi pentru preșcolari, servicii medicale gratuite (stomatologice și cardiologice).

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de educaţie, intervenţie umanitară, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra serviciilor dedicate copiilor, familiilor şi comunităţilor, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.