În anul 2016, la Biroul Naşteri din cadrul Serviciului Stare Civilă Sector 6 au fost înregistraţi lunar, în medie, 300 de copii.

Spre deosebire de anii precedenţi când numărul băieţilor era mai mare, anul trecut s-au născut mai multe fete – 2.001. Luna august a anului trecut a fost cea în care au venit pe lume, în Sectorul 6, cei mai mulţi copii.

Printre prenumele primite de bebeluşi de la părinţii lor s-au numărat unele  tradiţional româneşti, altele împrumutate din alte limbi. Cele mai frecvente nume trecute în Registrul de Stare Civilă anul trecut sunt: “Maria”, “Alexandra” şi “Andreea”, dar şi “Andrei”, “Ionuţ”, “David” sau “Sebastian”. Dintre numele mai rar întâlnite, menţionăm “Efrem”, “Ariadna”, “Timeea”, “Ianira”, “Ayan” sau “Ryan”.

În acest an, în luna ianuarie, la Biroul Naşteri au fost înregistraţi 321 de bebeluşi.

Reamintim cetăţenilor că, din anul 2016, bebeluşii veniţi pe lume în raza teritorial-administrativă a Sectorului 6 pot fi înregistraţi la Serviciul Stare Civilă (Drumul Sării nr. 85) în termen de 30 de zile de la naştere, spre deosebire de 15 zile, cât era în trecut.