De la începutul acestui an și până la sfârșitul lunii septembrie, la Biroul Naşteri din cadrul Serviciului Stare Civilă Sector 6 au fost înregistraţi 3.122 de copii. Dintre aceștia, 329 au venit pe lume în prima lună de toamnă, când numărul fetițelor, 199, l-a surclasat pe cel al baiețeilor – 130.

Între prenumele primite de bebeluşi de la părinţii lor se regăsesc unele  tradiţionale, româneşti, altele împrumutate din alte limbi. Astfel, cele mai frecvente nume trecute în Registrul de Stare Civilă în primele trei trimestre ale anului 2017 sunt: “Maria”, “Antonia” şi “Andreea”, dar şi “Andrei”, “Teodor”, “Mihai” sau “Nicholas”. Dintre numele mai rar întâlnite, menţionăm “Efrem”, “Elyas”, “Zian”, “Faruk”, “Barbara”, “Rahela” sau “Aria”.

În anul 2016, la Biroul Naşteri au fost înregistraţi 3.670 de bebeluşi.

Reamintim cetăţenilor că, începând de anul trecut, bebeluşii veniţi pe lume în raza teritorial-administrativă a Sectorului 6 pot fi înregistraţi la Serviciul Stare Civilă (Drumul Sării nr. 85) în termen de 30 de zile de la naştere, spre deosebire de 15 zile, cât era în trecut.