Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, organizează începând de astăzi, la sediul din Calea Plevnei nr. 147 – 149, expoziția de lucrări caligrafice “Scrisul frumos, la îndemâna elevilor”.

Evenimentul marchează finalul proiectului demarat în luna octombrie 2018, prin intermediul căruia elevii din 30 de unități de învățământ din sector au aflat că scrisul de mână frumos și corect le va fi de mare ajutor în viitor.

În cadrul atelierelor educative de caligrafie din școli și licee au participat peste o mie de elevi ai claselor a VIII-a și a XII-a, care vor avea de susținut în acest an teste naționale, și care și-au îmbunătățit, astfel, scrisul de mână. Demersul le va fi cu precădere util atunci când vor susține probele scrise, dat fiind că așezarea în pagină și lizibilitatea primesc punctaj separat în baremul de corectare. Totodată, cei care au participat în lunile octombrie și noiembrie ale anului trecut la ateliere au învățat despre arta scrisului frumos de mână și au exersat-o alături de instructorii Asociației “Liber la Educație, Cultură și Sport”.

Acum, la finalul proiectului, în semn de apreciere, numele celor care s-au implicat în proiect sunt afișate la sediul instituției noastre, în cadrul acestei expoziții. Invit membrii comunității să o viziteze zilnic, între orele 08:00 și 16:00, pentru a ne aminti de frumusețea și unicitatea scrisului de mână”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Caligrafia transpune pe hârtie creativitatea şi talentul autorului, acesta putând dezvolta, în timp și prin exercițiu, un stil propriu de scriere caligrafică. Arta de a scrie frumos necesită răbdare şi perseverenţă, dar, sub îndrumarea corectă, poate fi cu ușurință asimilată de către elevi.

Proiectul a fost susținut de Administrația Școlilor Sector 6 și Inspectoratul Școlar al Municipiului București – Sector 6.

În fiecare an, la 23 ianuarie, în lume este marcată Ziua Scrisului de Mână sau Ziua Semnăturii, instituită cu scopul de a ne aminti de importanța scrisului de mână şi de necesitatea folosirii semnăturii olografe.