Știi cât de sănătoși sunt plămânii tăi? Vino la un consult la Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”!, al Primăriei Sectorului 6, indiferent dacă locuiești sau nu în Sectorul 6.

Acesta se află pe Bulevardul Uverturii Nr.81, unde medicul Specialist Pneumolog te așteaptă în zilele de miercuri, între ora 16.00-19.00, și joi de la 9.00-12.30.
Prețul unei consultații este de 120 de lei și nu poate fi decontat de către Casa Națională de Sănătate.

Programările se fac la numerele de telefon 031.9593 / 0726.150.250/ 0728.105.569.

”Chiar dacă auzim peste tot de Covid, nu înseamnă că alte boli nu ne mai amenință. Medicina și știința au evoluat atât de mult în ultimii ani încât și cele mai grave boli pot fi prevenite și tratate, dacă ele sunt depistate la timp. Dar pentru asta este nevoie de conștientizare și de a ne face timp pentru analize periodice, chiar și atunci când nu ne doare nimic. Cel mai important lucru pe care-l putem oferi celor dragi este să fim alături de ei sănătoși. De aceea îi rog pe toți bucureștenii să meargă măcar o dată pe an la analize sau controale de specialitate. Centrul ”Sf. Nectarie” îi așteaptă cu aparatură și specialiști în peste 20 de domenii”, a transmis Mihaela Ștefan, viceprimarul Sectorului 6.

Inițiativa vine în contextul în care pe 12 noiembrie sărbătorim Ziua Mondială de Luptă Împotriva Pneumoniei, o afecțiune caracterizată prin inflamarea țesutului plămânilor.

În plus, luna noiembrie a fost aleasă pentru lupta împotriva cancerului pulmonar, de către Coaliția pentru Luna Luptei Împotriva Cancerului Pulmonar. Specialiștii atrag atenția că maladia poate fi tratată dacă este descoperită la timp.

România are 2.000 de cazuri de pneumonie în fiecare an

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Pneumoniei este sărbătorită din anul 2009, la data de 12 noiembrie, la inițiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Cu toate că pneumonia este o boală tratabilă, ea încă face victime. Anual, afectează 450 milioane de persoane și provoacă 4 milioane de decese la nivel mondial.

În România, sunt depistate în jur de 2.000 de cazuri în fiecare an, iar săptămânal mor opt copii cu vârsta de sub cinci ani.

Deși boala poate fi prevenită prin vaccinare, în 2018, a fost principala cauză de deces în rândul copiilor din întreaga lume, depășind astfel malaria.