Astăzi, 8 septembrie 2016, Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a dăruit ghiozdane şi rechizite şcolare unui număr de 100 de copii proveniţi din familii nevoiaşe. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unei ceremonii simple la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală “Conacul Golescu-Grant”.

Evenimentul de azi este legat şi de aniversarea a 50 de ani de la proclamarea Zilei Intenaţionale a Alfabetizării, o sărbătoare specială, prin care Adunarea Generală ONU promovează accesul la educaţia de bază, la egalitatea de şanse şi la eradicarea sărăciei.

Gestul de sprijin al comunităţii Sectorului 6 pentru copiii aflaţi în pericol de a rata începutul anului şcolar este parte a unui pachet mai amplu de servicii prin care autorităţile locale susţin procesul educaţional.

Cei 100 de elevi care pot începe, de-acum, şcoala fără probleme se confruntă cu lipsuri materiale, mulţi dintre ei fiind beneficiari ai centrelor de tip after-school ce funcţionează în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

100 de copii defavorizaţi din Sectorul 6 au primit ghiozdane de la primarul Gabriel Mutu

În cadrul acestor structuri cu rol socio-educativ, copiii au şansa de a socializa şi de a desfăşura activităţi menite să le dezvolte abilităţile şcolare şi extraşcolare.

O masă caldă asigurată zilnic, supravegherea şi sprijinul în efectuarea temelor sunt servicii care întregesc acest program cu utilitate socială.

Rămâne ca cei 100 de copii care au primit rechizite şi ghiozdane, sprijiniţi de familie şi profesori, să arate că merită toată atenţia comunităţii prin rezultatele obţinute la orele de curs.

100 de copii defavorizaţi din Sectorul 6 au primit ghiozdane de la primarul Gabriel Mutu 100 de copii defavorizaţi din Sectorul 6 au primit ghiozdane de la primarul Gabriel Mutu 100 de copii defavorizaţi din Sectorul 6 au primit ghiozdane de la primarul Gabriel Mutu 100 de copii defavorizaţi din Sectorul 6 au primit ghiozdane de la primarul Gabriel Mutu 100 de copii defavorizaţi din Sectorul 6 au primit ghiozdane de la primarul Gabriel Mutu 100 de copii defavorizaţi din Sectorul 6 au primit ghiozdane de la primarul Gabriel Mutu