“Ne aflăm astăzi aici pentru a vă prezenta cel mai frumos proiect social din ultima perioadă, care a reușit să depășească toate așteptările în ceea ce privește rezultatele și gradul de implicare a sponsorilor și voluntarilor”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, la evenimentul organizat astăzi, 11 septembrie 2020, pentru a marca porția de hrană cu numărul 100.000 care a părăsit bucătăria proiectului Solidar Social pentru a ajunge la una din persoanele defavorizate din comunitate.

Început în luna aprilie a acestui an, cu scopul de a oferi o masă caldă atât personalului medical din București, care luptă cu noul coronavirus, cât și categoriilor sociale vulnerabile din Sectorul 6, Proiectul Solidar Social a ajuns la un moment de bilanț, dovedind că este o frumoasă poveste adevărată.

Prin parteneriatul dintre Primăria Sectorului 6 și Asociația Adi Hădean, Solidar Social a reunit, într-un efort comun, voluntari, firme care au contribuit cu donații, angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. Toți s-au implicat, au muncit, au creat și au dăruit în fiecare zi hrana atât de necesară, însoțită de căldura sufletească la fel de importantă.

Peste 580 de cadre medicale din Spitalul de Urgență București, Spitalul Colentina și, mai ales, Spitalul Matei Balș, 240 de bătrâni singuri sau familii aflate în nevoie, 70 de persoane în regim de carantină și 88 de copii, alături de familiile lor, cu domiciliul în zona defavorizată Giulești-Sârbi, au beneficiat de acest sprijin. S-au primit donații în valoare de 1.089.000 lei și au fost străbătuți un total de 12.500 de kilometri, zi după zi, din pragul bucătăriei până la oamenii care au primit rodul acestor eforturi. Și, mai ales, 100.000 de porții #SolidarSocial au adus, de fiecare dată, bucurie și speranță în casele în care au ajuns.

Un drum presărat cu muncă, obstacole, dar și multe bucurii, atinge astăzi o bornă impresionantă și promite să nu se oprească aici.

Cei prezenți astăzi la eveniment au aflat frumoasa poveste și, în mod sigur, o vor duce mai departe, pentru ca alți oameni, adunați într-o mică bucătărie, sau în jurul ei, să poată combina din nou ingredientele oferind, la rândul lor, roadele acestei rețete de succes.