Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 reamintește cetățenilor din comunitate, în special persoanelor vârstnice singure sau nedeplasabile, că pot solicita în continuare ajutor pentru facilitarea cumpărăturilor de alimente sau de medicamente la numărul de telefon 021.9970, de luni până duminică, între orele 08:00 – 20:00.

Peste 6.000 de persoane au sunat deja la Call Center-ul pus la dispoziție de la începutul pandemiei, jumătate dintre apeluri fiind ale vârstnicilor care au solicitat asistență.

De asemenea, cetățenii pot apela 021.9970 atunci când doresc facilitarea accesului rapid și în siguranță la servicii sociale, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 promovând folosirea instrumentelor de comunicare la distanță în această perioadă critică, în care vârstnicii și persoanele cu dizabilități sunt printre categoriile cele mai vulnerabile în fața virusului SARS-COV-2.

021.9970 continuă să fie o linie telefonică de informare și acordare de consiliere socială pentru toate categoriile de cetățeni aflați în nevoie, ce se află pe raza Sectorului 6.

Totodată, la acest număr, cetățenii pot primi informații privind depunerea dosarelor pentru indemnizația de creșterea și îngrijirea copilului și alocația copilului, stimulentul de inserție pentru mămici, abonamentele de metrou gratuite oferite persoanele cu handicap, certificatele de handicap pentru copii și adulți, tichetele pentru mese calde, ajutorul de încălzire și multe altele.